Az orosz haderő szerint terroristák tucatjait semmisítették meg Szíriában

2018. június 25. - 14:16 | Külföld

Hetven terroristát semmisített meg az orosz légierő támogatásával a szíriai kormányhadsereg az arab ország déli feszültségcsökkentési övezetében - közölte hétfőn a szembenálló szíriai feleket békéltető orosz központ.

Az orosz haderő szerint terroristák tucatjait semmisítették meg Szíriában
Illusztráció

A közlemény szerint a Dzsebhat as-Sám elnevezés használatára áttért, dzsihadista an-Nuszra Front fegyveresei olyan településeket támadtak meg a zónában, amelyek önként átálltak a damaszkuszi rezsim oldalára. Az összecsapásban a szíriai kormányerők nem szenvedtek veszteségeket.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a déli feszültségcsökkentési övezetben 12 település döntött úgy, hogy a szíriai kormányt fogja támogatni. Mihail Bogdanov közel-keleti és afrikai ügyekben illetékes orosz külügyminiszter-helyettes hétfőn újságíróknak elmondta: John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadónak a hét közepétől esedékes moszkvai tárgyalásain téma lehet a déli feszültségcsökkentési zóna ügye, amelynek egy része amerikai ellenőrzés alatt áll. Moszkva állítása szerint ezen a területen terrorcsoportok tevékenykednek.

Bogdanov kifogásolta, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó tájékoztatni Oroszországot Washington által hamarosan ismertetendő amerikai palesztin-izraeli rendezési tervről. Feltételezése szerint ezekről az elképzelésekről a palesztinoknak sincs információjuk. Bejelentette, hogy hétfőn Moszkvában tárgyal a palesztin radikális Hamász szervezet küldöttsége.

MTI