Az oroszok szerint Szíriában már nincs is polgárháború

2017. augusztus 23. - 17:27 | Külföld

A mérsékelt szíriai ellenzék és a terroristák szétválasztásával, valamint a feszültségcsökkentési övezetek létrehozásával a közel-keleti országban gyakorlatilag véget ért a polgárháború - állította Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, amikor szerdán a Moszkvához közeli Kubinkában fogadta libanoni hivatali partnerét, Jakub asz-Szarrafot.

Az oroszok szerint Szíriában már nincs is polgárháború
Illusztráció

"Szíriában sikerült egyeseket másoktól elkülönítve négy feszültségmentesítő övezetet létrehoznunk, és gyakorlatilag véget vetnünk a polgárháborúnak" - hangoztatta Sojgu, aki az Armija-2017 elnevezésű haditechnikai fórumon találkozott Szarraffal.

Az orosz védelmi tárca vezetője szerint a nyugati kormányoknak meg kell érteniük, hogy a terroristák nem vándorolhatnak "a végtelenségig" az egyik országból a másikba. Reményét fejezte ki, végre a Nyugat különbséget tesz majd a mérsékelt ellenzék és a terroristák között, és nem támogat majd válogatás nélkül mindenkit. Merthogy szerinte ez eddig így volt.

Az orosz védelmi tárca vezetője az orosz-libanoni katonai együttműködés aktualitásáról is szót ejtett, rámutatva, hogy az arab ország "a lehetséges destabilizáció övezetében" fekszik. Méltatta a libanoni hadseregnek az ország északkeleti részén az iszlamista terrorszervezetekkel szemben vívott harcban elért sikereit.

Szarraf azt hangoztatta, hogy Oroszországnak a Közel-Keletre történt visszatérése kedvezően hatott a térségre.

(MTI)

Címkék: szíriai válság