Az ország ezen részein mértek éjjel -20 fok alatti hőmérsékletet

2018. március 1. - 16:41 | Régió

Éjszaka az egész országban nagyon hideg volt. A meteorológusok az idei tél legalacsonyabb hőmérsékleteit mérték – minderről a Szlvoák Hidrometeorológiai Intézet tájékoztatott a közösségi oldalán.

Az ország ezen részein mértek éjjel -20 fok alatti hőmérsékletet
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Mínusz 20 fok alá süllyedt a hőmérséklet a Szepességben, s a leghidegebbet Červený Kláštorban (Késmárki járás) -24,6 Celsius-fokot mértek. Mínusz 24 alatti hőmérséklet volt például Podolnícban (Stará Ľubovňa-i járás) (-25, 1 Celsius-fok), Rabčában (Námesztói járás) (-24,8 Celsius-fok), Oravská Lesná (-24,5 fok), Jarabiában és Vernárban (-24,3 fok), Oravská Veselában (-24,2 fok) és Lieskában (-24,1 fok)

A meteorológiai intézet alacsony hőmérsékletre figyelmeztet Közép-és Kelet-Szlovákiában, ugyanis az éjjel -15 és -24 Celsius-fok körüli hőmérsékletet is mérhetnek az ország ezen területein. A másodfokú riasztás péntek reggel 8 óráig marad érvényben a Tvrdošíni, Liptószentmiklósi, Breznói, Poprádi, Késmárki, Stará Ľubovňa-i, a Bardejovi, a Szabinovi, az Eperjesi (Prešov), a Lőcsei, az Iglói (Spišská Nová Ves),a Gelnicai és a Rozsnyói járásban.

TASR/para

Címkék: hideg idő