Az ország összes járásbíróságán bombariadó volt, a Legfelsőbb Bíróságon is!

2019. május 9. - 11:23 | Belföld

Az ország valamennyi járásbíróságának épületét kiürítették csütörtön délelőtt.

Az ország összes járásbíróságán bombariadó volt, a Legfelsőbb Bíróságon is!
Fotó: Paraméter (archív)

Amint arról korábban beszámoltunk, bombariadó miatt ürítették ki és kutatták át csütörtökön délelőtt 9 óra környékén a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületét.

Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője közölte, az ország valamennyi járásbíróságát, valamint a Legfelsőbb Bíróság épületét is átkutatták, a bejelentő ugyanis vélhetően nem pontosította, hogy melyik bíróságra vonatkozik a bejelentés. Bombariadó volt továbbá az Igazságügyi Palota épületében is.

Martina Kredatusová, Nagyszombat megye rendőrség szóvivője közölte, hogy a bejelentés Nagyszombatból érkezett a 112-es segélyhívóra.

„A rendőrség ezzel összefüggésben megtette a szükséges lépéseket és biztonsági intézkedéseket az ország valamennyi bíróságán“ – közölte, majd hozzátette, a bejelentőt nagy erőkkel keresi a rendőrség.

UPDATE: A rendőrségi szóvivő röviddel 15:30 után közölte, hogy befejeződött az egyes épületek átvizsgálása, bombát, robbanószert sehol nem találtak.

Az elmúlt időszakban több bombariadó zajlott már a bíróságokon – a Dunaszerdahelyi Járásbíróságon legutóbb alig egy hónappal ezelőtt, április 10-én kerestek bombát, de mint arra számítani lehetett, nem találtak semmit.

Februárban a NAKA-nak sikerült lekapcsolnia azokat, akik a kassai bíróságokat érintő 2017-es és 2018-as bombariadók mögött állhattak.


(TASR)