Az országos rendőrfőkapitány tagadja, hogy a NAKA pénzügyi egységének igazgatója kapcsolatban áll az albán maffiával

2019. július 26. - 19:10 | Belföld

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány a felügyelőség nyomozása alapján elutasítja azokat az állításokat, melyek szerint Bernard Slobodník, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) pénzügyi egységének az igazgatója kapcsolatban áll az albán maffiával.

Az országos rendőrfőkapitány tagadja, hogy a NAKA pénzügyi egységének igazgatója kapcsolatban áll az albán maffiával
Milan Lučanský (-illusztráció- : Martin Baumann)

Slobodník jogi lépéseket tesz Jozef Rajtár (SaS) parlamenti képviselő ellen a sajtótájékoztatóján elhangzott vádak miatt. Rajtár ugyanakkor arra emlékezteti Slobodníkot, hogy ellene már Ladislav Bašternák is feljelentést tett, és azt állítja, hogy Slobodníknak a Smer-SD szponzoraként és tagjaként sosem lett volna szabad ilyen magas rendőri pozícióba kerülnie.

„A felügyelőség már évekkel ezelőtt megvizsgálta az albán maffiával való összekötetésről szóló gyanút. A gyanú nem igazolódott be, és ezt korábban már többször is megírta a sajtó”

– közölte Lučanský, aki szerint Rajtár sajtótájékoztatója kaotikus volt, és kevés információt tartalmazott. A rendőrfőnök úgy gondolja, hogy a felügyelőség be fogja hívatni Rajtárt, hogy ossza meg azokat az információkat, amelyeknek a birtokában van.

„Ha a nyomozó ezeket bűncselekményként fogja értékelni, akkor eszerint fogok eljárni Bernard Slobodníkkal kapcsolatban”

– tette hozzá.

Slobodník a TASR-nek elmondta, hogy jogi lépéseket fog tenni Rajtár sajtótájékoztatójával kapcsolatban. Ezért arra a kérdésre sem akart válaszolni, hogy milyen kapcsolata van Peter P-vel, akit Rajtár adócsalással gyanúsított meg.

Rajtár a jogi lépésekkel kapcsolatban azt mondta, hogy ellene már Ladislav Bašternák is feljelentést tett, akit később adócsalás miatt ítéltek el.

„Először is: Bernard Slobodníknak, a Smer szponzoraként és tagjaként sosem lett volna szabad ilyen magas rendőri pozícióba kerülnie”

– mondta Rajtár. Hozzátette: az oligarchák és a „mi emberünk” jellegű rendszer elleni harc lesz a következő parlamenti választások egyik legfontosabb témája.

Rajtár a sajtótájékoztatóján azzal gyanúsította meg Bernard Slobodníkot, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség pénzügyi egységének az igazgatóját, hogy kapcsolatban áll Peter P-vel, akit adócsalással vádolnak. Ezért felszólította Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt, hogy váltsa le Slobodníkot.

Rajtár elmondta: Slobodník és Peter P. Léváról ismerik egymást. Mindketten ott élnek, együtt töltik a szabadidejüket, és ugyanabban a panelházban vannak ingatlanjaik. Slobodník lányának egy olyan autóval van fényképe a közösségi oldalán, amely Peter P. egyik cégére van íratva. Hozzátette: Peter P-nek több mint négymillió eurós adóhátraléka van.

TASR