Az országos rendőrfőnöknek még a feleségével is meg kell beszélnie, hogy maradni szeretne-e a rendőrség élén

2020. október 6. - 14:54 | Belföld

Peter Kovařík ideiglenesen megbízott rendőrfőkapitány még nem nyújtotta be jelentkezését az országos rendőrfőnöki posztra kiírt versenypályázatra.

Az országos rendőrfőnöknek még a feleségével is meg kell beszélnie, hogy maradni szeretne-e a rendőrség élén
Peter Kovařík (Fotó: TASR / Martin Baumann)

Kovařík elmondása szerint saját maga is érdekelt abban, hogy változzon a rendőrség szervezeti rendszere, és bizonyos változásokat már ő személyesen is útnak indított. Az viszont, hogy indul-e az országos rendőrfőnöki posztért, egyelőre nyitott kérdés.

Mivel a belügyminiszter, Roman Mikulec szavának nagy súlya lesz az új rendőrfőnök kiválasztásában, Kovařík szerint nemcsak a saját jelentkezési szándékán múlik, sikerrel jár-e a versenypályázaton.

"Nagyon fontos számomra még a jelentkezés előtt, hogy kölcsönös bizalom legyen közöttünk. Ma pedig még minden nyitott, a hónap végéig van időm, addig kell döntést hoznom és bemutatnom a koncepciómat"

- közölte keddi sajtótájékoztatóján a megbízott rendőrfőkapitány. Peter Kovařík azt is hozzátette, hogy még a feleségével is meg kell vitatnia, indul-e a versenypályázaton.

A belügyminisztérium Milan Lučanský országos rendőrfőnök távozása után, szeptember végén hirdette meg az országos rendőrfőkapitányi posztot betöltésére kiírt versenypályázatot. Az esetleges jelölteknek november 30-ig kell beadniuk jelentkezésüket.

A feddhetetlen előélettel rendelkező jelentkezőknek legalább tízéves gyakorlatot kell felmutatniuk a rendőrség kötelékében, főiskolai végzettséggel és speciális rendőri képesítéssel kell rendelkezniük. Továbbá legalább öt év vezetői tapasztalatot várnak el tőlük. Életrajzukon kívül be kell mutatniuk egy koncepciót arról is, miként képzelik el a rendőrség fejlesztését és irányítását.

(TASR/parmeter)