Az összefogás, az együttlét, az adakozás öröme Nagymegyeren

„Májusi jótett aranyat ér…” – ezzel a gondolatsorral hívtak meg minden jótettben hívő, szórakozni vágyó szülőt, tanárkollégát, volt diákot – egyszóval minden iskolabarátot a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Corvin Mátyás Gimnázium május 19-én megrendezett jótékonysági báljára.

Az összefogás, az együttlét, az adakozás öröme Nagymegyeren
További fotókért kattints!

A felhívás az idén is iskolabarátokra talált. Az iskola eme alkalomból bálteremmé varázsolt étkezdéjében nagy szeretettel köszönthetek mindenkit.

A régi illemtankönyvek szerint a bálok lényege az, hogy „lássunk és láttassunk“. Ám vannak olyan bálok is, amelyeket az összefogás, az együttlét az adakozás öröméért, jótékony célból, bizonyos ügyért rendeznek.

„Az összefogás, melynek az iskola jótékonysági báljának szervezésekor lehettünk részesei, lelket melengető és erőt adó volt. A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Gimnázium mellett működő ACADEMIA Jótékonysági Alap vezetőségével, Beke Szilvia, Szabó Edit és Barczi Dániel szülőkkel közösen indítottuk el a szervezést. A közös ügy, mely szorosan összeköt bennünket, nem más, mint diákjaink támogatása. Intézményünk nem titkolt célja továbbra is megmaradni kiváló, jóhírű, szakmailag elismert iskolának. Mi hiszünk a minőségi munka jövőjében, amely mint tudjuk, modernizáció nélkül nem megy” – árulta el Horváth Erzsébet, az intézmény igazgatója.

Az idei jótékonysági bált a következő üzenettel nyitották meg: „Az összefogás, az adakozás nemcsak másoknak szóló jó cselekedet, hanem szívbéli, őszinte öröm is.“

A táncos formáció, mely soraiban vannak az iskola tehetséges diákjai is, a nyitótánccal segített ráhangolódni a felhőtlen szórakozásra, a gimnazista Wunderlich Dóra  szép énekhangja pedig teljesen elvarázsolta a jelenlévőket.

„Köszönet a rendezvényt támogató és szervező szülőknek, tanároknak, munkatársaknak, a fellépő diákoknak, hogy lelkes munkájukkal, támogatásukkal lehetővé tették szép hagyományunk, a jótékonysági bál megrendezését. Köszönet a sok szép tomboláért, az anyagi támogatásért, amellyel hozzájárultak intézményünk életének fejlődéséhez” – jegyezte meg az igazgatónő.   

(he)