Az összes kormánypárti képviselő aláírhatta a koalíciós szerződést, egyikük nem élt a lehetőséggel

2020. április 2. - 13:37 | Belföld

A négyes kormánykoalíció képviselői csütörtökön ünnepélyes keretek közt aláírták a koalíciós szerződést a Pozsonyi Várban. Igor Matovič, Richard Sulík, Veronika Remišová és Boris Kollár történemi pillanatról beszélt. Matovič lehetővé tette, hogy a koalíciós szerződést valamennyi kormánypárti képviselő aláírja, ugyanakkor a Za ľudí egyik képviselője nem élt ezzel a lehetőséggel.

Az összes kormánypárti képviselő aláírhatta a koalíciós szerződést, egyikük nem élt a lehetőséggel
Fotó: TASR

Egyetlen képviselő kivételével csütörtökön aláírták a koalíciós szerződést a négyes koalíció képviselői. A Za ľudí képviselője Miroslav Kollár, aki egyben Galgóc (Hlohovec) polgármestere is, elutasította a szerződés aláírását, ezt pedig a Facebook-oldalán közölt bejegyzésben meg is indokolta.

A képviselő ebben leszögezi, támogatja a kormánykoalíciót és Matovič kormányát, de nem lát okot az ilyen rendhagyó kísérletekre.

„Bízom benne, hogy új hagyományt kezdünk” – mondta Igor Matovič kormányfő, majd hozzátette, a történelemben először tette lehetővé minden egyes koalíciós képviselőnek, hogy aláírják a dokumentumot.

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke szerint ebben az időszakban fontos az összetartás, és „ olyan erőseknek kell lenniük, mint Svätoplukov pálcái“. A Za ľudí vezetője, Veronika Remišová kijelentette, a kormánykoalícióban racionális és konstruktív partner szeretnének lenni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az igazságügyi tárcánál és az EU-támogatások körül már megkezdték a „rendrakást”.

„A mai egy történelmi pillanat” – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke, és megismételte, a céljuk az, hogy a négyes koalíció ezekben a nehéz időkben is stabil és erős legyen.


(TASR/para)