Az osztrákok nem mondanak le a sízezonról

2020. október 10. - 08:06 | Külföld

Biztonságban lesznek a turisták Ausztriában a közelgő téli turisztikai szezonban a koronavírus-járvány ellenére - mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a Bild című német napilapnak nyilatkozva pénteken.

"Úgy lesz megszervezve a téli turizmus Ausztriában, hogy az biztonságos legyen" - jelentette ki az osztrák kancellár.

Az utazási figyelmeztetéseket ugyanakkor kihívásnak nevezte. Több ország ugyanis figyelmeztetést adott ki Bécsre és más osztrák régiókra a fertőzöttek számának megugrása miatt, ami aggályokat vetett fel Ausztria kulcsfontosságú turisztikai ágazatával kapcsolatban a síelési szezonban.

Az osztrák kormány ezért szigorú maszkviselési kötelezettséget írt elő és korlátozta a magánösszejöveteleket.

Dacára annak, hogy a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen márciusban kialakult járványgócban sok turista elkapta a koronavírust, Kurz máshol látja a fertőzésveszélyt. Mint mondta, ez a bulikon, az esküvőkön és családi ünnepeken magasabb, mint a sípályákon vagy a szabadban. Ischglben is az emberek többsége a sípályáktól távoli mulatságokon fertőződött meg.

Az osztrák kormány egyébként szeptember végén betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, és 10 főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát a koronavírus-fertőzés terjedése elleni fellépés részeként.

(MTI)