Az otthoni iskola is lehet szórakoztató. Erre való a matricás könyv.

2020. május 29. - 09:12 | Régió

Kivörösödött már iskoláskorú gyermekeik szeme a képernyőtől? Próbáljanak matricás könyvből tanítani. Temérdek hasznos információt nyerhetnek a gyermekek az általuk igencsak kedvelt matricák gyűjtéséből. Egy ilyen Én és a zöld ÉNEM című könyvet rövid úton be lehet szerezni. Méghozzá teljesen kényelmesen. Elég megállni a Slovnaft bármelyik benzinkútján, ahol 10 eurót meghaladó vásárlás fejében ajándékként jár.

Miért épp egy ilyen könyv a legmegfelelőbb ajándék gyermekeik számára? Azért mert felfedezhetnek segítségével valami nagyon fontosat önmagukban: saját zöld énjüket.

A történet hőse egy kisfiú, akivel zöld ikerpárja beszélget. Energiatakarékosságra ösztönzi őt, megtanítja a hulladék osztályozására és utazási tanácsokkal látja őt el. Mindez egyetlen célt követ, nevezetesen, hogy a gyermekek megtanuljanak felelősségteljesen bánni bolygónkkal.

Szó sincs holmi mentorálásról. A könyv nyelvezete friss, olvasmányos, és gazdagon illusztrált. Sok illusztráció akár mobilra is applikálható, amelyek azt szemléltetik, hogy miként terjed a természetben a széndioxid, vagy például miként működnek az alternativ energiaforrások. Fölösleges plüssjátékok felhalmozása helyett egy hasznos és látványos formát kínálunk. Dicséretes cselekmény.

Amint említve volt, az Én és a zöld ÉNEM című könyvet nem lehet a könyvesboltokban beszerezni, kizárólag a Slovnaft bezinkútjain lehet hozzájutni. Minden egyes 10 eurót meghaladó vásárlás esetén könyv jár a vevőnek, valamint 10 csomag zöld könyvbe való matrica.

Mivel a könyv kiadását a Szlovákiai Olimpiai Bizottság gondozza, gyermekeik sorsolás által megnyerhetnek a felajánlott 10 elektromos kerékpárból egyet.

Ehhez elég regisztrálni a mojezeleneja.sk weboldalon.

A weboldal egyszersmind örömet szerezhet a gyermekeknek az ott rendelkezésre álló tudományos tartalmú pexeszókkal is. A legrátermettebbek pedig akár kiszámíthatják, mennyi széndioxid kibocsátást képesek meggátolni felelősségteljes viselkedéssel.

Ha hazatértük után gyermekeik megkérdik, „Mit hoztatok nekünk?“, adják nekik az Én és a zöld ÉNEM című könyvet. Ami ennél is jobb, olvassák el velük együtt a könyv első fejezetét. Hiszen a zöld ÉN felébresztése egyáltalán nem korfüggő.

(PR-cikk)