Az óvodások 40, az alsó tagozatos diákok 78%-a ült vissza a padokba

2021. április 14. - 16:19 | Belföld

Hétfőn minden gyerek előtt megnyíltak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai. Az óvodákba a gyerekek 40 százaléka, az alapiskolákba pedig a kisdiákok 78 százaléka tért vissza, számolt be róla Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a szerdai kormányülés után.

Az óvodások 40, az alsó tagozatos diákok 78%-a ült vissza a padokba
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A miniszter elmondása szerint az óvodákba hétfő óta csaknem 67 000, az alapiskolákba pedig mintegy 170 000 alsó tagozatos diák tért vissza. Összesen mintegy 220 000 diák tanul jelenleg az iskolákban. Gröhling hozzátette: néhány szülő még nem küldte iskolába a gyerekét, pár napot még várni akarnak.

548 iskola továbbra is zárva van. Pozitív eset előfordulása miatt 1045 osztályban sem folyik tanítás.

Az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai hétfőtől minden gyerek előtt nyitva állnak. Emellett továbbra is nyitva vannak a speciális iskolák, az egészségügyi középiskolák, a középiskolák végzős osztályai és más tanintézmények. A megfelelő eszközökkel nem rendelkező diákok számára továbbra is adott a jelenléti oktatás lehetősége, kis, legfeljebb ötfős csoportokban.

Április 19-én az alapiskolák 8. és 9. évfolyamában is újraindul a jelenléti oktatás (kivéve a fekete járásokat). Április 26-án az összes iskolában érvénybe lép az ún. regionális COVID-automata. Ez azt jelenti, hogy azokban a járásokban, ahol a legjobban alakul majd a járványhelyzet, az összes alap- és középiskolás tanuló visszaülhet majd az iskolapadokba.


TASR