Az RTVS megrendelésére készített felmérésben a 2 százalékot sem éri el a Híd és az MKÖ

2020. február 5. - 20:49 | Belföld

A Kantar közvélemény-kutató ügynökség az RTVS megrendelésére készített felmérést a közelgő parlamenti választásokkal kapcsolatban, amely meglepő eredményt hozott.

Az RTVS megrendelésére készített felmérésben a 2 százalékot sem éri el a Híd és az MKÖ
Fotó: TASR

A felmérés szerint január végén, illetve február elején a Smer nyerte volna a választásokat 19,6 százalékkal. Akárcsak a Polis legfrissebb felmérésében, itt is az OĽaNO került a második helyre 16,3 százalékkal. Harmadik helyen a PS/Spolu áll 11,5 százalékkal.

Őket követi holtversenyben a Kotleba-féle ĽSNS és a Boris Kollár vezette Sme rodina (9,8-9,8 százalék). A Za ľudí-t ezúttal a hatodik helyen mérték 8,9 százalékkal.

A parlamentbe kerülne még a felmérés alapján az SaS 6,4 százalékkal, az SNS viszont már a küszöb alá csúszna (4,2 százalék). A felmérés szerint a KDH (3,1 százalék), a Dobrá voľba (3,0 százalék) és a Harabin-féle Vlasť (2,5 százalék) is megelőzné a két magyar érdekeltségű pártot.

A Hidat mindössze a megkérdezettek 1,7 százaléka, míg az MKÖ-t 1,4 százaléka választotta.

A közvélemény-kutató ügynökség január 30. és február 5. között készítette a felmérést 1052 válaszadó bevonásával. A háromnegyedük felelte azt, hogy biztosan részt vesznek a parlamenti választásokon.

Kapcsolódó cikk:
POLIS: Közel a parlamenti küszöbhöz a Híd, második helyre ugrott az OĽaNO

(RTVS/para)