Az SaS egyik képviselője jelezte, nem támogatja a kormányprogramot, mert nem mondtak neki igazat

2020. április 22. - 09:42 | Belföld

Jana Cigániková (SaS) a .týždeň hetilapnak adott interjújában közölte, hogy nem fogja támogatni a kormányprogramot a szerdai szavazáson.

Az SaS egyik képviselője jelezte, nem támogatja a kormányprogramot, mert nem mondtak neki igazat
Jana Cigániková (Fotó: TASR)

Cigániková a parlament egészségügyi bizottságának elnöke, és azzal magyarázza döntését, hogy Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi minisztertől ígéretet kapott arra, hogy nem lesz a kormányprogram része az egységes egészségbiztosítási rendszer bevezetése, ami tulajdonképpen az egy állami biztosítóra épülő rendszert illeti, az ugyanakkor mégis bekerült a programba.

Leszögezte ugyanakkor, hogy a kormánykoalíciót támogatni fogja, a kormányprogram mellett viszont azért nem teszi majd le a voksát a szerdán esedékes szavazáson, mert az említett pontot olyannyira fontosnak tartja, hogy hiteltelenné válna, ha most megszavazná a kormányprogramot, később pedig bírálna egy beterjesztendő törvénymódosítást a témában.

Állítása szerint a miniszterrel való tanácskozása után ez a pont tudomása szerint kikerült a programból, ugyanakkor a nyilvánosságra hozott verzióban ismét benne volt.

Cigániková az interjúban elismeri, hogy 6%-os pártként nem tudnak szembemenni bizonyos kérdésekben egy 25%-os párttal, a választók akaratát el kell fogadni.

(.týždeň)