Az SaS felszólította Ficót, kérjen elnézést Kiskától

Az  SaS felszólította Robert Fico kormányfőt, kérjen elnézést Andrej Kiska államfőtől, az ellenzéki párt szerint ugyanis Fico és Robert Kaliňák belügyminiszter kitalációkkal támadják az elnököt.

„Az államfő ellen irányuló támadások, amelyek a rendkívüli ülés idején Fico kormányfőt és Kaliňák belügyminisztert foglalkoztatták, leleplezik a szomorú valóságot, hogy éppen ők, a Smer két csúcspolitikusa áll az államfő ellen irányuló rágalmazási kampány hátterében” – olvasható az SaS álláspontjában.

A párt szerint a támadások az államot is károsítják, hiszen ezekkel csak a saját botrányaikról akarják elterelni a figyelmet.

„Felszólítjuk Fico kormányfőt, nyilvánosan kérjen elnézést Kiska elnöktől az abszolút jogtalan levélért, amelyben meg akarják téríttetni vele a kormánygép használatának költségeit” – jelentette ki a párt vezetősége.

Mint ismert, Robert Fico kormányfő kedden egy levelet küldött Andrej Kiska államfőnek, amelyben arra szólítja fel, hogy fizessen 990 ezer eurót azért, hogy több alkalommal a kormánygéppel repült haza Poprádra.


TASR/para