Az SaS nem támogatja a veszélyhelyzet 90 nappal való meghosszabbítását

2020. november 10. - 15:45 | Belföld

Az SaS párt nem ért egyet a központi válságstábbal, amely azt ajánlja, hogy a kormány 90 nappal hosszabbítsa meg a veszélyhelyzetet.

Az SaS nem támogatja a veszélyhelyzet 90 nappal való meghosszabbítását
Fotó: TASR

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter ugyanakkor hajlandó kompromisszumot kötni. Felvetette, hogy 90 helyett csak 30 napos hosszabbítást fogadjanak el. Erről Ondrej Šprlák pártszóvivő tájékoztatta a TASR hírügynökségnek kedden.

Mint ismert, a Központi Válságstáb hétfőn azt javasolta, hogy 90 nappal hosszabbítsák meg a veszélyhelyzetet. A kormány legutóbb október 1-jétől 45 napra hirdetett veszélyhelyzetet.

Vészhelyzetben az állam a törvénnyel összhangban a szükséges mértékben és a szükséges időre korlátozhatja az alapvető jogokat és szabadságjogokat. A törvény szerint a korlátozás legfeljebb 90 napig tarthat.

Másodszor hirdetett veszélyhelyzetet a kormány a járvány miatt, először tavasszal, az első hullám idején március 16-tól június 14-ig. A rendelkezés az egészségügyet érintette. A kormány által március 12-én elrendelt rendkívüli helyzet továbbra is érvényben van.


(TASR/para)