Az SaS szerint van egy kis bibi a nyugdíjasok szülői bónusza körül!

2023. május 26. - 15:59 | Belföld

Az SaS kifogásolja, hogy a nyugdíjasok szülői bónusza miatt kiderül, mennyit keresnek a gyerekeik, ezért a szlovák Adatvédelmi Hivatalhoz fordul az adatvédelmi irányelvek (GDPR) feltételezett megsértése miatt. A párt szerint ezért végül akár 20 millió eurós bírsággal is sújthatják az országot.

Az SaS szerint van egy kis bibi a nyugdíjasok szülői bónusza körül!
Fotó: Pixabay/illusztráció

„A napokban általános téma lett szélesebb családi körökben, hogy kinek melyik gyereke mennyit keres, ráadásul az is megesett, hogy valakik így szereztek tudomást partnerük házasságon kívüli gyerekéről. Vannak, akik azt kénytelenek találgatni, vajon a gyerekük tagadta-e meg tőlük a szülői bónusz kifizetését, vagy a Szociális Biztosítóban történt hiba, és ezért nem kapták meg” – sorolta Peter Cmorej, az SaS képviselője.

Hozzáfűzte, a gyerekek fizetéséről így tudomást szerezhet például a szülőjük jelenlegi partnere is, aki nem a saját anyjuk, illetve apjuk.

Az uniós törvények szerint a fizetés nagysága is személyes adat, és vonatkoznak rá az adatvédelmi rendeletek. Cmorej értesülései szerint már csoportos keresetet készítenek elő a kárvallottak az állam ellen, és nem vagyoni kár megtérítését fogják követelni.


(TASR)