Az SaS szerint vendetta zajlik a rendőrségnél

2023. november 7. - 19:49 | Belföld

Az SaS szerint a rendőrség belső ellenőrzése az új vezetője, Branislav Zurian irányításával vendettát hajt végre a testületen belül. A jelenlegi hatalom számára kellemetlen rendőröket üldözik és őrizetbe veszik – jelentette ki Juraj Krúpa képviselő. A TASR-t Ondrej Šprlák, a párt szóvivője tájékoztatta.

Az SaS szerint vendetta zajlik a rendőrségnél
Juraj Krúpa (TASR)

„Robert Fico (Smer-SD) már a választás előtt a rendőrségen belül zajló háborúról beszélt, de azt most látjuk élő, egyenes adásban. Sajnos most a gonosz áll nyerésre, és a bosszúállás idejét éljük” – jelentette ki Krúpa. Hozzátette, a Smer-SD igyekszik totális ellenőrzés alá vonni azokat a bűnüldöző szerveket, amelyeknek akár a legkisebb közük lehet az emberei ellen indított büntetőeljárásokhoz.

Mária Kolíková képviselő elítélte a belső ellenőrzés egyik vezetője elleni hétfői (november 6.) akciót. „A rendőrök mindennemű megfélemlítése és zaklatása elfogadhatatlan. Robert Fico kormányát semmi más nem érdekli, csak a bosszú. Egyszerűen nem engedhetjük ezt az egészet” – szögezte le.

A belső ellenőrző hivatal (ÚIS) emberei Peter Kubina ügyvéd elmondása szerint hétfőn megkülönböztető villogó jelzéseket használva elállták az útját a bűnmegelőzési és korrupció elleni osztály igazgatóhelyettesének, aki szolgálati kocsijával a munkahelyére tartott. Egyébként védett bejelentői státuszt élvező személyről van szó. A helyszínen levő nyomozó, egy operatív rendőrtiszt és a pozsonyi kerületi ügyészség ügyésze közölte vele, hogy gépjármű jogosulatlan használata miatt büntetőeljárást indítanak ellene.

TASR