Az SaS támogatja az oktatási törvényt, megállapodott Hegerrel és Horeckývel

2023. március 29. - 17:21 | Belföld

Az SaS képviselői megszavazzák az oktatási törvény módosítását, amelyről szerda este kellene tárgyalnia a parlamentnek – jelentette be Branislav Gröhling, az SaS képviselője, volt oktatási miniszter. Hozzátette, sikerült megegyezniük Ján Horecký megbízott oktatási miniszterrel és Eduard Heger megbízott kormányfővel.

Az SaS támogatja az oktatási törvényt, megállapodott Hegerrel és Horeckývel
TASR-felvétel

Az SaS által javasolt változások a második olvasatban kerülnek be a tervezetbe módosító javaslatok segítségével, azok például a mentális egészség erősítésére vonatkoznak, valamint a szegregáció definiálására és az évismétlésre.

Az SaS a helyreállítási terv oktatási részének végső változatáról tárgyalt Horeckývel és Hegerrel. Gröhling üdvözölte, hogy a törvénybe bekerül a mentális egészség előmozdítása, mind a megelőzés, mind a szükséges beavatkozás tekintetében. Elmondása szerint az SaS garanciát kapott, hogy a parlament megszavazza a módosításokat, ezért első olvasatban támogatja a javaslatot, de figyelmeztette Horeckýt, hogy a többi pártnál is biztosítsa be a szükséges támogatást.

TASR