Az SaS a választási programok csatájára hívta ki a Smert

2023. június 7. - 19:54 | Belföld

A választási programok csatájára hívta ki az SaS a Smer-SD-t, Robert Fico pártelnököt arra kéri, jelöljön ki egy szakértői csapatot, amely ütközteti a programokat az SaS szakértőivel.

Az SaS a választási programok csatájára hívta ki a Smert
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az SaS egyúttal bírálta Ficót, amiért kijelentéseivel felkorbácsolja a társadalmat, és mert a választási eredmények meghamisításával kapcsolatos kijelentéseket tesz.

„Felszólítom Robert Ficót, hogy fogadja el kihívásunkat a pártprogramok ütköztetésére, hiszen program nélkül nem lehet kormányozni”

– mondta Richard Sulík, az SaS elnöke.

„Fogadja el a kihívásunkat, hogy kiderüljön, kinek van jobb programja az ország irányítására és az EU utolérésére”

– tette hozzá.

Sulík felszólította a többi demokratikus pártot, hogy ítéljék el Fico összeesküvés-elméleteit a választási eredmények manipulálásáról. Rámutatott, hogy az összes párt jelölheti saját embereit a választási bizottságokba. Mária Kolíková, az SaS képviselője szerint Fico választási csalással kapcsolatos kijelentéseivel a bűnüldöző szerveknek kellene foglalkozniuk, mert kimerítik a rémhírterjesztés fogalmát.

Az SaS rámutatott, Fico a NATO-t és Zuzana Čaputová államfőt is folyamatosan támadja, vádaskodásai rendkívül károsak és felkorbácsolják a kedélyeket a társadalomban. Sulík szerint álságosak Fico azzal kapcsolatos kijelentései is, hogy minél hamarabb békére van szükség Ukrajnában, mert egyáltalán nem mindegy, ki kerül ki győztesen a háborús konfliktusból.

„Szlovákiának elemi érdeke, hogy ne Oroszország győzzön”

– zárta Sulík.

TASR

Címkék: Richard Sulík, smer-sd