Az SNS alelnöke csúnyán leteremtette Dankót, mire a párt egész vezetése lemondott!

2020. március 9. - 10:48 | Belföld

Bő egy héttel a választások után, miután az SNS ismét kizuhant a parlamentből, Andrej Danko és a párt teljes elnöksége bejelentette lemondását. Štefan Zelník ezt megelőzően támadta őt a praktikáiért, és bejelentette, távozik az SNS-től.

Az SNS alelnöke csúnyán leteremtette Dankót, mire a párt egész vezetése lemondott!
Andrej Danko (Fotó: TASR)

A pártvezetés ezt követő távozásáról Zuzana Škopcová, a pártelnök irodájának vezetője tájékoztatott, hozzátéve, hogy az SNS új vezetését május 9-én választják meg.

Andrej Dankót hibáztatja a választási eredmény miatt Štefan Zelník eddigi alelnök, aki ugyancsak lemondott funkciójáról még a pártvezetés bejelentése előtt, és azt is közölte, hogy távozik az SNS-től.

"A választások eredménye egyértelműen egy személyre mutat, aki a legnagyobb mértékben hozzájárult a bizalomvesztéshez és a támogatás ebből fakadó megszűnéséhez. Nem vagyok alibista, de már nem hallgathatok. Nem azért távozom, hogy bosszút álljak, hanem hogy a pártelnököt mielőbbi távozásra kényszerítsem" - írta nyilatkozatában.

Azt is írta, hogy Danko miatt az SNS gyakran jogos, nem egyszer pedig szarkasztikus kritikák célpontja is lett az elmúlt időszakban. Magát is hibáztatja, mivel a párt vezetésében vállalt szerepével ő is hozzájárult, hogy mindezt tolerálják az elnöknek.

"Visszautasította a demokratikus alapelvek beiktatását az SNS alapszabályába. A kritika minden jelét elfojtották az SNS-ben. A közgyűléseken nem folyt semmilyen érdemi vita. (...) Nem tudok a továbbiakban együtt dolgozni olyan hitszegővel, aki nemcsak az SNS tagjait, de az embereket is becsapta" - jegyezte meg Zelník.

Zuzana Škopcová szerint természetes, hogy egy választási kudarcot követően elharapódznak az érzelmek és távoznak bizonyos személyek, ugyanakkor szavai szerint sajnálják, hogy Zelník kritikája nem korábban érkezett, "egy megfelelőbb időben és helyen, mint a Facebook".

(TASR)