Az SNS alelnöke kiosztotta Dankót a Facebokoon

2020. július 27. - 08:08 | Belföld

Anton Hrnko szerint Andrej Danko fenyegetésekkel és ígéretekkel akarja maga mellé állítani az SNS majdani delegáltjait a közgyűlésen.

Az SNS alelnöke kiosztotta Dankót a Facebokoon
Andrej Danko (Fotó: TASR-archív)

Danko nemrégiben azt hangoztatta, nem mérlegeli az indulást az SNS elnöki posztjáért, miután a választási kudarc után lemondott. Anton Hrnko, a párt alelnöke szerint viszont Danko most épp a régiót járja és épp arra készül, hogy ismét induljon.

"Nem nyilatkozom erről, míg meg nem hallgattam a járások képviselőit" - jelentette ki Danko a TASR hírügynökségnek, hozzátéve, hogy akkor nyilatkozik majd, ha bejárta az SNS összes járási tanácsát. Elmondta viszont, hogy lát esélyt arra, hogy a nemzeti érzelmű pártok összefogjanak.

Hrnko viszont a Facebookon azt írta, hogy a majdani járási delegáltakat fenyegetésekkel és ígéretekkel próbálja megfőzni. "Bejárja egész Szlovákiát, melyről négy éven keresztül megfeledkezett, és azt próbálja bemesélni, hogy tanult az előzőkből, már tudja, mit kell csinálni és ő az egyetlen, aki talpra állíthatja a pártot" - szögezte le Hrnko, hozzátéve, hogy danko már több tucatnyi embernek ígért alelnöki posztot az SNS-ben vagy a választási lista első tíz pozíciójának valamelyikét.

"Üres ígéretek, mivel az SNS-nek veled az élén vége" - húzta alá, hozzátéve, hogy ő Radovan Balážt látná szívesen az SNS élén, akivel szerinte a párt újra hallgathatna tagbázisa szavára, és ismét volna esélye megszólítani a nyilvánosságot.

(TASR)