Az SNS is hisztizik a Jobbik irodanyitása miatt

2015. október 15. - 13:37 | Belföld

A nemzeti párt szerint a Jobbik a dunaszerdahelyi irodanyitásával sérti a Szlovák Alkotmányt, annak is elsősorban a 29. cikkelyét.

Az SNS is hisztizik a Jobbik irodanyitása miatt
Anton Hrnko (Fotó: TASR)

Anton Hrnko, a párt alelnöke felháborodással reagált a hírre. Kijelentette, a Jobbik provokál, mégpedig azzal a céllal, hogy megsértse Szlovákia területi oszthatatlanságát, egyúttal teszteli a szlovák állami szerveket, hogy következetesen el tudják-e látni a feladataikat.

"Az érintett képviselő (Szávay István) abból is bátorságot meríthet, hogy a szlovák szervek annak ellenére, hogy elegendő információval rendelkeznek az ő szlovákiai ténykedéséről, illetve a helyi képviselőjéről, Pallér Péterről, aki minden bizonnyal felvette a magyar állampolgárságot, ám a törvény értelmében nem vonták meg a szlovák állampolgárságát, és továbbra is szlovákiai polgárként fejtheti ki tevékenységét ennek a szélsőséges mozgalomnak az érdekében" - szögezte le Hrnko.

Kapcsolódó:

A Jobbik Dunaszerdahelyen: Vagy nagyon bátrak vagy nagyon hülyék!

Fico: Provokáció, hogy a Jobbik irodát nyitott Dunaszerdahelyen!

Hozzátette, hogy támogatják a belügyminisztérium szélsőségesek ellen kifejtett intézkedéseit, ugyanakkor sajnálják, hogy azok csak a szlovák nemzetiségű szélsőségeseket érintik. "Mintha a rendőri szerveink is osztanák az MKP, illetve korábban a Független Magyar Kezdeményezés egykori nézetét, miszerint a negatív társadalmi megnyilvánulások csak a többségi nemzethez kötődnek. Ezzel a fellépéssel azonnal fel kell hagyni. Felszólítjuk a szlovák felelős szerveket, hogy következetesen lépjenek fel e gusztustalan provokáció ellen" - hangsúlyozta az SNS alelnöke.

TASR/para

Címkék: SNS, Jobbik, szávay istván