Az SNS két volt miniszterét is bíróság elé állítják!

2016. október 24. - 20:45 | Belföld

Öt személy ellen emelt vádat a Speciális Ügyészség ügyésze a faliújságtender ügyében.

Az SNS két volt miniszterét is bíróság elé állítják!
Marián Janušek (Fotó: TASR)

Mint arról korábban beszámoltunk, a TV JOJ információi szerint múlt héten a Speciális Ügyészség ügyésze vádat emelt a Speciális Büntetőbíróságon az úgynevezett „faliújságtender” ügyében.

Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatta a SITA hírügynökséget, hogy a vádemelés érinti az első Fico-kormány két SNS-es miniszterét, Marián Janušeket és Igor Štefanovot is, akik akkoriban betöltötték a tárcavezetői posztot az építésügyi és régiófejlesztési minisztériumnál. A három másik vádlott Radoslav B., Tomáš L. és Zdenka K. Az ő szerepük egyelőre nem tisztázott.

A közbeszerzési üzelmek vádja mellett Janušek az, akinek még köztisztviselői hatalommal való visszaélés miatt is felelnie kell.

A faliújságtender nevét onnan kapta, hogy egy 3,6 milliárd korona értékű tenderről mindössze a minisztérium folyosóján kihelyezett faliújságra helyeztek ki felhívást. A tenderrel egyetlen, cégekből álló konzorcium jelentkezett, amely végül azt meg is nyerte. A cégek közül több is az SNS akkori elnökéhez, Ján Slotához állt közel. Az ügybe belebukott az SNS két akkori minisztere is.

Marián Janušek Zsolna alpolgármestereként is tevékenykedett, amikor Slota volt a polgármester.

(SITA/SME/para)