Az SNS kiborult a szivárványos zászló miatt, felszólították az ombudsmant

2017. augusztus 18. - 18:42 | Belföld

Az SNS felszólította Mária Patakyová ombudsmant – akit korábban a Híd jelölt a pozícióra–, hogy vegyék le a hivatalban kiakasztott szivárványos zászlót.

Az SNS kiborult a szivárványos zászló miatt, felszólították az ombudsmant
Fotó: TASR

Mint ismert, szerdán az SNS alelnöke, Jaroslav Paška a Facebookon üzent Bugár Bélának: "Na ezt már nem, Béla" – írta a közösségi oldalon Paška, aki azt kifogásolta, hogy a Híd ombudsmanjelöltje, Mária Patakyová hivatalos Facebook-oldalán nyilvánvalóan jelezte, hogy részt vesz a szombati pozsonyi szivárványos meneten. Az ombudsman először a Facebookon szivárványosra cserélte a profilképét, majd hivatalában is kifüggesztette a szivárványos zászlót.

Paška szerdán úgy nyilatkozott, az ombudsman ezzel lejáratja és kigúnyolja a kormányt.

Az SNS pénteken felszólította Mária Patakyovát, hogy távolítsa el a hivatalban kiakasztott szivárványos zászlót. Danko egyébként már az ombudsman kinevezésekor is figyelmeztette Patakyovát, ne kövesse elődje, Jana Dubovcová hibáit, aki szintén támogatta az LGBTI-közösségeket.

A nemzetiek szerint az ombudsman ezzel a lépéssel visszaélt a hatalmával, és egyúttal csalódást okozott a pártnak is, amely szerintük bizalmat szavazott neki.

Mária Patakyová egyébként korábban jelezte, részt vesz a szombati pozsonyi Pride szivárványos felvonuláson. Az LGBTI-közösségeket támogató felvonulás délután egy órakor kezdődik a fővárosban.

TASR/para

Kapcsolódó cikk:

Szeressük egymást, Béla, de ne úgy...!