Az SNS mozgósítja választóit és polgármestereit az államfőválasztás második fordulója előtt

2024. március 26. - 10:52 | Belföld

Az SNS támogatja az államfőválasztás 2. fordulójában Peter Pellegrinit – közölte Zuzana Škopcová, a párt szóvivője. A nemzeti párt leszögezte, hogy mozgósítja választóit és polgármestereit. Ivan Korčokot az SNS az ellenzék jelöltjének tekinti.

Az SNS mozgósítja választóit és polgármestereit az államfőválasztás második fordulója előtt
Fotó: TASR

„A Szlovák Nemzeti Párt világosan leszögezi a választás második fordulója előtt, hogy teljes mértékben támogatja Peter Pellegrinit. Ivan Korčok az ellenzéket képviseli. Peter Pellegrininek van esélye, hogy a koalíció államfője legyen” – tette hozzá a szóvivő.

Az SNS kész mobilizálni tagságát és polgármestereit a támogatás érdekében. „Ezt teljes mértékben megerősíti majd Andrej Danko pártelnök a jövő heti koalíciós megbeszélésen” – fűzte hozzá Škopcová.

Az SNS hétfőn jelentette be, hogy találkozni akar Pellegrinivel és Robert Fico (Smer-SD) kormányfővel, erre várhatóan április 2-án kerül sor.

A második forduló április 6-án lesz. Ivan Korčok a szavazatok 42,51%-át szerezte meg az első fordulóban, Peter Pellegrini 37,02%-os eredményt ért el. Andrej Danko visszalépett az első forduló előtt Štefan Harabin javára, aki végül harmadik lett.


(TASR)