Az SNS nem indítja a képviselőjüket, aki kapcsolatban volt Kočnerrel

2020. február 5. - 19:03 | Belföld

Visszahívja az SNS Ján Krišandát, a párt megyei elnökét a választási listájáról, mert állítólag kapcsolatban állt Marian Kočnerrel, akit Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával vádolnak.

Az SNS nem indítja a képviselőjüket, aki kapcsolatban volt Kočnerrel
Fotó: TASR

Ezt Andrej Danko, az SNS elnöke jelentette be a hétfőn tartott sajtótájékoztatón, és hozzátette, megállapodás alapján született a döntés.

Megbeszéltük és úgy döntöttünk, nem indul a parlamenti választáson. „Megállapodtunk abban, hogy ha megkapjuk, elemezzük és megmagyarázzuk a kommunikációt” - mondta Danko. Krišanda 21. volt a listán.

Danko kijelentette, „célzott lejáratásról" van szó. Ugyanakkor azt állítja, a kommunikáció nem tartalmaz semmit, ami miatt vizsgálatot kellene indítani, és hogy egyáltalán nem függ össze a Marian Kočner által elkövetett bűncselekményekkel.

Hangsúlyozta, minden ilyen, közzétett kommunikációhoz jogellenesen jutottak hozzá. Arra kérte a nyilvánosságot, kezeljék helyén ezeket az információkat, és ha nincs szó bűncselekményről, ne tegyék közzé. Hozzátette, ez a magánéletbe való beavatkozás. Felszólította a médiát is, hogy körültekintően járjon el.


(TASR)