Az UEFA 575 millió eurót fizet vissza a műsorszolgáltatóknak

2020. szeptember 8. - 14:34 | Sport

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 575 millió eurót fizet vissza a közvetítési jogdíjakból amiatt, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga félbeszakadt a koronavírus-járványban.

Az UEFA 575 millió eurót fizet vissza a műsorszolgáltatóknak
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A szervezet erről kedden tájékoztatta az érintetteket, kiemelve, hogy eredetileg 2,55 milliárd eurót osztott volna szét a résztvevők között a 2019-2020-as szezonban, ez az összeg csökken most le - közölte a 250 klubot érintő lépést kedden online értekezleten Andrea Agnelli, az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) elnöke.

A pandémia miatt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga márciusban félbe szakadt, majd augusztusban folytatódott semleges helyszíneken - Lisszabonban, illetve Németországban -, de a megszokotthoz képest kevesebb mérkőzéssel, mivel néhány nyolcad-, illetve az összes negyed- és elődöntőben csak egymeccses párharcokat rendeztek.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az UEFA a kieső bevételt a kluboknak visszaosztásra szánt összegből vonja-e le, vagy a szervezet magára vállalja a veszteséget, illetve annak legalább egy részét.

(MTI)

Címkék: UEFA