Az UEFA elnöke támogatja a rövidebb átigazolási időszakot

2017. szeptember 6. - 15:05 | Sport

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin támogatja a nyári átigazolási időszak lerövidítésére vonatkozó terveket.

A kontinentális szervezet első embere az angol The Timesnak eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, nem tartja jónak, ha egy labdarúgó egy adott csapatban elkezdi a szezont, majd a transzferidőszak zárása után egy másik klub kötelékében folytatja.

"Tisztában vagyok azzal, hogy komoly megbeszélések zajlanak Európa-szerte az átigazolási időszak lerövidítéséről, s mi is fokozottan figyelünk ezekre" - áll a szlovén sportvezető közleményében.

Ceferin azzal egészítette ki szavait, hogy a jelenlegi helyzet sok bizonytalanságot szül, s azon az állásponton van, hogy túl sokáig nyílik lehetőségük a csapatoknak játékosvásárlásra.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek klubvezetői csütörtöki részvényesi ülésükön szavaznak arról, hogy a jövőben már a Premier League aktuális idényének rajtja előtt lezáruljon a szigetországi átigazolási időszak.

Idén augusztus 31. volt a játékosvásárlások és -eladások határideje annak ellenére, hogy a bajnoki küzdelem már augusztus 11-én elkezdődött. Több játékos - például a bajnok Chelsea-ben szereplő Diego Costa, a Liverpoolban játszó Philippe Coutinho, vagy a Swansea labdarúgója, Gylfi Sigurdsson - azért nem lépett pályára az első fordulókban aktuális csapatában, mert arra várt, hogy klubja eladja.

(MTI)