Az ügyész is javasolja a vasárnapi tragédiát okozó ittas gázoló vizsgálati fogságba helyezését, életfogytiglant is kaphat

2022. október 5. - 09:59 | Régió

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze a rendőrséghez hasonlóan javasolja az öt halálos áldozatot követelő balesetet okozó sofőr vizsgálati fogságba helyezését

Az ügyész is javasolja a vasárnapi tragédiát okozó ittas gázoló vizsgálati fogságba helyezését, életfogytiglant is kaphat
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A járművet Dušan Dědeček, a Szlovák Siketlimpiai Szövetség főtitkára vezette. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr 1,69 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket. Az előzetes információk alapján a sofőr 130 km/órás sebességgel érkezhetett ki az aluljáróból, és 110 km/órás sebességgel hajthatott a buszra várakozó emberek közé.

„Kedden 21.55-kor indítványozták a vádlott előzetes letartóztatásba helyezésér, hogy megelőzzék az esetleges szökést" - mondta a TASR hírügynökségnek Juraj Chylo ügyész, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője.

Az Pozsony 1 Járásbíróság előkészítő eljárásának bírója a beérkezett indítvány és az ügyirat anyagának áttanulmányozása után kitűzi a döntés időpontját. „Mivel különösen súlyos bűncselekményről van szó, a törvény értelmében a bíróságnak az indítvány benyújtásától számított 72 órája van arra, hogy döntést hozzon" - tette hozzá Adamčiak.

A sofőr ellen általános veszélyeztetés bűntette miatt indítottak büntetőeljárást. Ha a bűnössége bebizonyosodik, 20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetés vagy életfogytiglani szabadságvesztés vár rá.

Mint ismert, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.


(TASR/para)