Az ügyészség hírzárlatot rendelt el Šufliarsky állítólagos megölésének előkészítéséről

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyeli azt az esetet, amely szerint állítólag meg akarták ölni a főügyész első helyettesét, Peter Šufliarskýt.

Az ügyészség hírzárlatot rendelt el Šufliarsky állítólagos megölésének előkészítéséről
Peter Šufliarsky és Jaromír Čižnár (Fotó: TASR)

„Az ügyet a Speciális Ügyészi Hivatal felügyeli, dolgozik rajta, ezért hogy ne akadályozzuk, illetve ne nehezítsük meg a nyomozást, jelenleg semmilyen információt nem közlünk” – jelentette ki pénteken Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője.       

Šufliarsky arra kérte a sajtót, hogy a gyilkosság állítólagos előkészítéséről szóló információkat ne hozzák nyilvánosságra. „Érzékeny információkról van szó. Ezért a főügyész első helyettese arra kéri a sajtó képviselőit, hogy semmilyen információt ne hozzanak nyilvánosságra az állítólagos bérgyilkosság előkészítéséről, és hogy hagyják, hogy a büntetőeljárást végző szervek végezzék a munkájukat” mondta Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

Az Aktuality.sk portál szerint a Ján Kuciak újságíró megölésével gyanúsított személyek közül legalább ketten – Alena Zs. és Tomáš Sz. – fel lehettek bérelve Šufliarsky meggyilkolására is. „Gyilkosság előkészítése miatt indult büntetőeljárás” – erősítette meg a portál forrása. A rendőrség nem ad közelebbi tájékoztatást az esetről.


TASR/para