Az új miniszter szerint biztosan meg kell hosszabbítani a koronavírus miatti tanítási szünetet

2020. március 20. - 18:01 | Belföld

Branislav Gröhling (SaS) új oktatásügyi miniszter azt mondta, nem gondolja, hogy korábban le lehetne zárni a tanévet. Hozzátette, úgy véli, a koronavírus miatti tanítási szünet biztosan hosszabb lesz két hétnél – nyilatkozta Gröhling a parlament pénteki alakuló ülése után.

Az új miniszter szerint biztosan meg kell hosszabbítani a koronavírus miatti tanítási szünetet
Fotó: TASR

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszterrel és a központi válságstáb munkatársaival is egyeztetni fog a kérdésről még a hétvégén. „Nem tudom elképzelni, hogy két hét után a diákok visszatérhetnek az iskolába. Az egyik lehetőség az, hogy további két hétre meghosszabbítjuk a tanítási szünetet, de erről még tárgyalni fogunk" - mondta. Kijelentette, mindent megtesz azért, hogy az ütemterv szerint érjen véget a tanév.

A miniszter szombat (március 21.) délután lép hivatalba, az után, hogy Zuzana Čaputová köztársasági elnök kinevezi az új kormányt. „Személyes találkozót beszéltem meg a minisztériumban Martina Lubyová (SNS) leköszönő oktatási miniszterrel, átveszem a hivatalt és a dokumentumokat" - mondta. „Közvetlenül ezután találkozom néhány emberrel és a csapattal, és munkához látunk" - tette hozzá.

Az előző parlamenti ciklusban Gröhling a parlament oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottságának tagja volt, 2017 óta a Pozsonyi Megyei Hivatal oktatási tanácsadója.


(TASR)