Az új rendőrfőkapitány azt sem tudja, Sátor Lajossal találkozott-e

2018. május 30. - 14:32 | Belföld

Június 1-től Milan Lučanský lesz az új országos rendőrfőkapitány.

Az új rendőrfőkapitány azt sem tudja, Sátor Lajossal találkozott-e
Fotó: TASR

A belügyminisztérium felügyelőségének eddigi igazgatóját szerdán nevezte ki rendőrfőnöknek Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter.

A belügyminiszter közölte, a rendőrség új vezetője június 1-én veszi át a rendőrség vezetését. A rendőrség első alelnöke Jana Maškárová, második pedig Róbert Bozalka lesz.

Saková köszönetet mondott a korábbi rendőrfőkapitánynak, Tibor Gašparnak, elmondása szerint remek munkát végzett az elmúlt években.

A belügyminiszter bízik benne, hogy az új rendőrfőkapitány visszanyeri az emberek bizalmát a rendőrség felé, és folytatni fogja elődei munkáját.

Denisa Saková a sajtótájékoztatón védelmébe vette az új rendőrfőkapitányt. Elmondása szerint pénzügyi átvilágításon és hazugságvizsgálaton esett át, majd hozzátette, Andrej Kiska államfő 2016 ban ezredesi rangra emelte.

Az új rendőrfőkapitány nem tagadta, hogy találkozott Sátor Lajossal Dél-Komáromban, de azt állítja, nem volt biztos abban, hogy valóban Sátor az, hiszen ő akkor már tíz éve bujdosott az igazságszolgáltatás elől.

Lučanský hangsúlyozta, a rendőrség nem tudta, hogy is néz ki valójában Sátor Lajos.

A találkozó részleteivel kapcsolatban elárulta, az eredeti terv szerint Szlovákia területén találkoztak volna, de Sátorék utolsó pillanatban meggondolták magukat. Először Győrben akartak találkozni, később azonban Dél-Komárom mellett döntöttek.

Lučanský elmondta, mivel túl kevés idő állt rendelkezésükre, nem tudták megszervezni az akciót a magyar hatóságokkal, és abban sem voltak biztosak, hogy valóban Sátorral fognak-e találkozni, korábban ugyanis olyan híresztelések is felrebbentek, hogy Sátor plasztikai műtéten esett át.

Lučanský azt állítja, ezt követően soha nem találkozott Sátorral, s ő lehetett az utolsó rendőr, aki találkozott vele.

A rendőrfőkapitány leszögezte, erről a bíróságon is bármikor hajlandó beszélni.


(para)