Az új tanévben is szükség lesz tünetmentességről szóló nyilatkozatra

2022. augusztus 17. - 16:03 | Belföld

Az új tanévben is tünetmentességről szóló nyilatkozatra lesz szükség az iskolákban. Ez az oktatásügyi minisztérium határozatából derül ki, amely szeptember 1-jén lép érvénybe.

Az új tanévben is szükség lesz tünetmentességről szóló nyilatkozatra
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Továbbra is érvényes, hogy az iskola igazgatója - az iskolafenntartó beleegyezésével – több mint ötnapos szünetet rendelhet el, ha fennáll a Covid-19 jelenlétének gyanúja. „Az ilyen szünet az oktatás rendkívüli beszüntetését jelenti az iskolában, a gyerekek és a tanulók számára ugyanakkor biztosítva lesz a távoktatás” – áll a határozatban. Továbbra is a tanítás rendkívüli megszakításának minősül, ha az illetékes szervek a Covid-19 elleni intézkedések miatt egy vagy több osztályt bezárnak.

Továbbra is érvényben marad az a rendelkezés, mely szerint az óvodaköteles gyermek esetében a szülő hét egymást követő nap hiányzását igazolhatja. Orvosi igazolásra csak akkor van szükség, ha a gyermek betegség miatt több mint hét napot hiányzik. „A hiányzás hosszától függetlenül nincs szükség orvosi igazolásra, ha a gyermek még nem óvodaköteles” – áll a határozatban. A tanulók esetében ez az időszak továbbra is öt egymást követő tanítási nap marad.

TASR