Az újszülötteket köszöntötték Nagymegyeren

2019. május 14. - 12:17 | Régió

Gyermekzsivajtól volt hangos Nagymegyer művelődési központja tegnap délután. Ott gyülekeztek ugyanis a 2018-ban született kicsik és szüleik, akiket a város polgármestere, Holényi Gergő köszöntött.

Az újszülötteket köszöntötték Nagymegyeren
Fotók: a szerző (További felvételekért kattints!)

A kisbabák jelentik a folytonosságot, a jövőt – nemcsak a szülők, de a város életében egyaránt.

Tavaly 83 nagymegyeri csöppség látta meg a napvilágot: 36 fiú és 47 lány, köztük egy ikerpár.

„Egy család életében a legjelentősebb és legszebb esemény egy új jövevény érkezése, mely felülír mindent, ami eddig megszokott volt. Fontos, hogy jusson idő a kicsikre, meséljünk nekik, óvjuk őket, fogjuk a kezüket. Kívánom a gyermekeknek, hogy boldog családi környezetben nőjenek fel, legyen életük gondtalan és hosszú, melyhez kívánok jó egészséget, felnőtt életükben boldogulást, boldog és szép jövőt”– hangzottak el a polgármester szavai.

Az ünnepségen jelen volt Csoltkó Katalin infektológus, akinek a szakterületéhez tartozik a fertőző betegségek kezelése és a babaúszás oktatása. A szakember egy rövid előadást tartott a szülőknek, hasznos tanácsokkal látta el őket. Kovács Anna a helyi Manóház baba-mama klubot mutatta be, s elmondta, minden új tagot szívesen látnak.

Ezt követően vidám gyermekdalok szórakoztatták az apróságokat, akik türelmesen várták, hogy a polgármester minden jelenlévőnek személyesen gratuláljon csemetéjéhez, s átadja a nekik szánt ajándékot. A nagyobb, járni tudó lurkók vidáman szaladgáltak, ismerkedtek egymással. A szülők jókedvűen beszélgettek, majd amikor a kicsik úgy kívánták, elindultak hazafelé.

SzC