Az ukrán hírszerzés beszámolója szerint orosz haditengerészeti célpontokat és kikötői infrastruktúrát támadtak Szevasztopolban

2023. szeptember 13. - 21:57 | Külföld

Orosz haditengerészeti célpontokat és kikötői infrastruktúrát támadtak az ukrán erők Szevasztopolban a szerda kora reggeli órákban - közölte Andrij Juszov, az ukrán hírszerzés egyik tisztségviselője.

Az ukrán hírszerzés beszámolója szerint orosz haditengerészeti célpontokat és kikötői infrastruktúrát támadtak Szevasztopolban
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az orosz fekete-tengeri flotta támaszpontját eddig ért legnagyobb támadásban az ukrán hírszerzési illetékes szerint egy nagyobb hajót és egy tengeralattjárót ért találat. Mint mondta, olyan mértékű károk keletkeztek, hogy a két hadieszközt feltehetően már nem lehet megjavítani.

"Megerősítjük, hogy egy nagy partraszálló hajót és egy tengeralattjárót ért találat. Nem kommentáljuk, milyen eszközöket használtunk fel a csapáshoz" - mondta Juszov a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

Juszov később az állami televízióban már "jelentős károkról" beszélt. "Elmondhatjuk, hogy nagy valószínűséggel nem fogják tudni helyreállítani őket" - tette hozzá a tisztségviselő a találatot kapott célpontokra utalva.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán fegyveres erők az éjjel tíz pilóta nélkül manőverező repülőgéppel mértek csapást a szevasztopoli Szergo Ordzsonikidze hajógyárra és három tengeri drónnal támadtak a Fekete-tengeri Flotta hajóira. A tárca szerint az orosz légvédelem hét robotrepülőgépet lelőtt, a Vaszilij Bikov járőrhajó pedig megsemmisítette az összes tengeri drónt. A manőverező robotrepülőgépek két javítás alatt álló hajót rongáltak meg.

MTI