Az uszoda megjavítása és megvásárlása is horribilis összegbe kerülne

A vágsellyei városháza igyekszik megtalálni a módját, hogyan menthetné meg a Duslo vállalat tulajdonában lévő uszodát, amelyet hétfőn (április 8.) zártak be a tető rossz állapota miatt.

Az uszoda megjavítása és megvásárlása is horribilis összegbe kerülne
Fotó: RTV Krea

A vágsellyei Duslo vállalat korábban 500 000 euróért akarta eladni az uszodát a városnak. A tető felújítása körülbelül ugyanennyibe kerülne. A pontos összeg csak a statikai szakvélemény elkészülte után lesz ismert.

A városháza jelenleg megpróbál pénzt szerezni az uszoda megvásárlására és megjavítására. „A város költségvetésen kívüli forrásokból akar támogatáshoz jutni. Találkoztunk a Duslo társaság igazgatójával, és beszéltünk vele a lehetőségeinkről, amelyek, sajnos, most nem teszik lehetővé az uszoda megvásárlását és felújítását. A város vezetősége azonban egyértelműen azt akarja, hogy az uszoda továbbra is megmaradjon” – állapította meg Jozef Belický polgármester.

Emlékeztetett: a város vezetősége már több állami szerv segítségét kérte a kialakult helyzet megoldásában. „Levelet küldtünk a kormányfőnek, az Oktatásügyi, Tudományos és Sportügyi Minisztériumnak, ezenkívül tárgyalni fogunk a Szlovák Olimpiai és Sportbizottsággal” – tette hozzá Erika Kollerová, a városi hivatal munkatársa.

(TASR)