Az utóbbi években hasonlóképpen alakult a gyerekek iskolai létszáma Rimaszombatban

2020. július 16. - 15:48 | Régió

A rimaszombati önkormányzat által fenntartott óvodákban és alapiskolákban az utóbbi tanévekben hasonlóképpen alakult a gyerekek létszáma.

Az utóbbi években hasonlóképpen alakult a gyerekek iskolai létszáma Rimaszombatban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Erről Karina Kochanová, a rimaszombati városi hivatal oktatási, ifjúsági, sport- és kulturális osztályának vezetője tájékoztatott a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Az osztályvezető elmondása szerint az önkormányzat hat óvodát, valamint egy összevont alapiskolát és óvodát tart fenn. Utóbbi a Dúsai úti (Dúžavská cesta) lakótelepen található. Az elmúlt tanévben összesen 29 szlovák és 4 magyar óvodai csoport működött. A gyerekek létszáma az utóbbi három évben hasonlóképpen alakult, 651 és 662 között mozgott. Kochanová hozzátette: a következő tanévben várhatóan csökkenni fog az összlétszám, és egy csoporttal kevesebb lesz.

A város hatáskörébe összesen három szlovák és két magyar tanítási nyelvű alapiskola tartozik. A 2019/2020-as tanévben 66 szlovák és 32 magyar osztályban folyt a tanítás. Az osztályvezető közlése szerint jövőre is ugyanennyi, vagyis összesen 98 osztály nyílik, 2033 tanulóval.

(MTI)