Az utolsó, amit bezárunk, az iskolák lesznek – üzente Sulík és vállalja a felelősséget

2021. november 25. - 08:21 | Belföld

Az utolsó, amit bezárnak Szlovákiában, az iskolák lesznek. Ezt Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter jelentette ki a szerdai kormányülés után, hozzátéve: a szakmai konzílium az iskolák ideiglenes bezárását javasolta, az SaS miniszterei azonban éltek a vétójogukkal. Sulík egyetért azzal, hogy az iskolákban kötelező legyen a tesztelés.

Az utolsó, amit bezárunk, az iskolák lesznek – üzente Sulík és vállalja a felelősséget
Richard Sulík útban a kormányülésre (Fotó: TASR)

A tárcavezető értékelte, hogy a koalíciós partnerek tiszteletben tartják a koalíciós szerződést, amely biztosítja a vétójogot az egyes pártok számára. "Mi nagyon ritkán élünk ezzel a joggal" - fűzte hozzá.

"Ne akarjuk kinevelni a tanulatlan gyerekek nemzedékét, az óriási kár lenne a társadalomra nézve" - indokolta Sulík a pártja lépését, hozzátéve: az elmúlt időszakban az iskolák nagyon sokáig zárva voltak.

Hangsúlyozta, hogy az SaS vállalja ezért a döntésért a felelősséget.

A szakmai konzílium korábban azt javasolta, hogy november 25. és december 3. között csak az óvodákban és az alapiskolák alsó tagozatán legyen jelenléti oktatás. Az alapiskolák felső tagozatán, a középiskolákban és az egyetemeken szünetelt volna a klasszikus tanítás.

(TASR)