Az utolsó percekig küzdhettek a levegőért a teherautóban megfulladt menekültek

2015. augusztus 30. - 12:41 | Külföld

Az ausztriai autópályán talált elhagyatott teherautó oldalán, amelyben 71 menekült fulladt meg, repedéseket és küszködésre utaló nyomokat találtak.

Az utolsó percekig küzdhettek a levegőért a teherautóban megfulladt menekültek
Fotó: TASR

A Nový Čas információi szerint a teherautó jobb oldalán egy megközelítőleg három méteres repedést találtak, amely arra utalhat, hogy a teherautó csomagterében megfulladt menekültek az utolsókig próbáltak küzdeni a levegőért.

A hűtőkocsikat gyártó cég munkatársa, Hidegkúty Dániel szerint a menekülteknek esélyük sem lett volna kijutniuk a bezárt csomagtérből, sem kések, sem más vágóeszközök segítségével, a fala ugyanis rendkívül masszív.

„A hűtőkocsi falai megközelítőleg 10 centiméter vastagságúak. A menekülteknek valószínűleg akkor lett volna esélyük a kijutásra, ha lett volna náluk fejsze” – tette hozzá a szakértő.

A menekülésre a teherautó ajtózárai sem adtak lehetőséget, azokat ugyanis csak kívülről lehet kinyitni, illetve bezárni. Az ajtók olyan biztonsági zárakkal vannak ellátva, hogy baleset esetén se nyíljanak ki.

Mint ismert, 71 menekült holttesteit találták meg csütörtök reggel az osztrák A4-es autópálya leállósávjában. Az áldozatok között van 59 férfi, 8 nő és négy gyerek. A gyerekek egyike a rendőrség szerint 1-2 év közötti lehet, egy 3, egy 8-9 és egy 10 éves kisfiú is életét veszítette.

(Nový Čas)

Címkék: menekültek