Az üvegfalrendszerek előnyei

2023. március 18. - 12:17

Járt már olyan ócenáriumban, ahol a padlótól a mennyezetig érő üveghez állva úgy érezte magát, minta Ön is az akváriumban lenne? Amennyiben szeret a szabadban lenni, és idilli környezet veszi körül otthonában, miért ne lehetne bent is úgy, mintha kint lenne?

Amennyiben ideje nagy részét bent kénytelen tölteni az életmódja, munkája, valamint a kedvezőtlen időjárás miatt, és csak bentről gyönyörködhet a festői látványban, amit Ön teremtett a kertjében, vagy a csodálatos természeti környezetben, amely körülveszi, ideje megismerkednie az üvegfal rendszerekkel. Segítségükkel egyszerre érezheti magát kint és bent, könnyedén egyesítheti a két világot. Mit érdemes tudnia a mozgatható üvegfalrendszerekről, azok előnyeiről? 

Az üvegfalrendszerek előnyei

Mi az az üvegfalrendszer?

A panelekből álló rendszerek fő alkotóeleme az üveg, ezáltal látványos és zavartalan tereket hozhat létre, összemoshatja segítségükkel a bel- és a kültereket. A Teraszok.hu teraszmegoldások alkalmazásával lenyűgöző látványt teremthet, az üvegfalakkal maximalizálhatja a kilátást a környező természetre.

Akár csak a saját családja mindennapjairól van szó, akár nagyobb társaságot lát vendégül, a széles, nyitott fal sokkal használhatóbb, hiszen a mozgó üvegrendszer egyetlen nagyszerű teret hoz létre. További nagy előnye, hogy sokkal több természetes fényt enged be otthonába, akár nyitva, akár zárva van. Teljesen kinyitva sokkal nagyobb légáramlást tesz lehetővé a belső térben.

Megéri Önnek?

Az üvegfal rendszerek energiatakarékosak, mérsékelten szigeteltek, keretekkel rendelkeznek, vagy keret nélküli kialakításúak a még tökéletesebb látványért. A Slide Master Twin üvegfal rendszer esetében a thermoüvegek, továbbá sínekben alul-felül és az oldalsó profiloknál sörték fokozzák a szigetelőképességet.

Az eltolható üvegfalrendszerek nyitása és zárása is egyszerű és könnyű, a rozsdamentes acélból készült, csapágyazott görgők használatával a panelek könnyedén siklanak a sínrendszerben.

További előnyük, hogy ezek a rendszerek növelik az ingatlan értékét, ezek lesznek a legértékesebb elemei, amikor eljön az ideje, hogy eladja otthonát. És akárcsak Ön, leendő vevői is bizonyára lelkesedni fognak érte.

Milyen üvegfal típusok közül választhat?

Napjainkban trendinek számít az üvegfalak alkalmazása, legyen szó kilátással vagy szép természeti környezettel rendelkező kertes ingatlanokról vagy lakásokról.

Céljai, illetve az elérni kívánt hatás függvényében különböző típusú üvegfalrendszerek közül választhat:

  • Egymás mellett eltolható üvegpanelek keretben
  • Keret nélküli eltolható üvegfelületek
  • Korlátos rendszerek, amelyek nyitott állapotban korlátként, míg zárt állapotban teljes értékű üvegfalként funkcionálnak, főként irodákba, szállodákba, vendéglátóhelyekre javasoltak
  • Lapozható üvegfal rendszerek

Bizonyos rendszerek akár pergolák oldalfalaként is használhatók. Egyes kialakítások hőszigetelt üvegezéssel és profillal ellátottak, így a ház teljes értékű részeként, télikertként funkcionálhatnak, és a nappalinak kertkapcsolatot, 4 évszakos használatot biztosíthatnak.

(PR-cikk)