Az üzletek után a minisztérium is közzétette az árstopos élelmiszerek listáját

2023. március 22. - 10:57 | Belföld

A földművelésügyi minisztérium kedden közzétette azoknak a kiválasztott élelmiszereknek a listáját, amelyek esetében az üzletláncok garantálni fogják a változatlan árat három hónapig.

Az üzletek után a minisztérium is közzétette az árstopos élelmiszerek listáját
Fotó: TASR/AP - illusztráció

A tárca tájékoztatása szerint az üzletláncok speciális, „inflációellenes garancia“ feliratot tartalmazó logóval látják el a polcokat, amelyeken az árstopos élelmiszereket elhelyezik, hogy a vásárlók könnyen megtalálják és megkülönböztessék azokat.

A földművelésügyi minisztérium által közzétett listák IDE kattintva elérhetőek. A weboldalon a konkrét üzletláncok által befagyasztott árlisták találhatóak meg.

Mint ismert, a nyolc legnagyobb hazai kereskedelmi lánc 400 féle élelmiszer árát önként korlátozza három hónapra. Az intézkedés elsősorban az alapvető élelmiszerekre vonatkozik.A ársapkát a következő üzletláncok vezetik be: Lidl, Tesco, Kaufland, Billa, Coop Jednota, CBA, Terno, Fresh.

Az árplafont a megállapodásban részt vevő üzletláncok a weboldalukon hirdetik meg, egymástól függetlenül. Minden üzlet önállóan határozza meg, hogy mely tételek díjszabására vállal garanciát.

A földművelésügyi miniszter szerint főleg a hazai termékekre vonatkozik az ársapka. A politikus szerint ez azért jó irány, mert ezzel fellendíthetik a szlovákiai árucikkek iránti keresletet.


(TASR/para)