Az üzletesek nem a kerékpárutat ellenzik, hanem a parkolók megszüntetését

2015. november 20. - 20:23 | Régió

Dunaszerdahelyen júniusban röppent fel a hír, miszerint az önkormányzat megszüntetné a parkolókat a Fő utcán - a városházától a kultúrházig -, valamint a Jesenský utcán, a Lidl áruház mellett található parkolót pedig fizetőssé tennék.

Az üzletesek nem a kerékpárutat ellenzik, hanem a parkolók megszüntetését

A parkolók megszüntetése mellett kerékpárút létesítéséről döntöttek, ami a város határától, a Tescótól egészen a Nagyabonyi út és Szabó Gyula utca által bezárt Y-kereszteződésig húzódna.

A kerékpárút létrehozásáról a szeptemberi plénumon szavaztak volna, de a döntést végül elnapolták, mivel meg kellett ismételni a dunaszerdahelyi parkolók üzemeltetésére kiírt versenypályázatot (A parkolás helyzetéről legutóbb itt írtunk: Már tudni, kinek fizethetik januártól a parkolódíjat a dunaszerdahelyiek!).

A szeptemberi képviselő-testületi ülésen arról volt szó, hogy a következő plénumig megvizsgálják, kialakítható volna-e a Fő utca helyett a Bartók Béla sétányon bicikliút, és hogy lehetne-e kerékpárutat létesíteni anélkül, hogy a Fő utcán megszűnne a parkolás.

A következő testületi ülésre november 24-én, kedden kerül sor, a program szerint a legfrissebb javaslat úgy szól, hogy a Fő utcán megmaradna a fizetős parkolás - ezt az érintett üzletesek és lakosok panaszaival indokolják -, ugyanakkor kerékpárút is létesülne.

A témával kapcsolatban megkérdeztük a dunaszerdahelyi Fő utcán található boltok üzemeltetőit:

(para)