Azok is kapnak egyszeri támogatást és béremelést, akik „egy szusszanásnyi levegővétel nélkül” végigdolgozták a járványt

2022. július 15. - 07:28 | Belföld

Ősszel a rendőrök, a tűzoltók és a hegyi mentők is kapnak egyszeri, 500 eurós támogatást. Emellett úgy mint a többi állami és közalkalmazottnak, jövőre kétszer emelik a fizetésüket.

Azok is kapnak egyszeri támogatást és béremelést, akik „egy szusszanásnyi levegővétel nélkül” végigdolgozták a járványt
Fotó: TASR - illusztráció

A kollektív szerződésről szóló megállapodás értelmében 2023 januárjától 7 százalékkal, 2023 szeptemberétől pedig 10 százalékkal – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

„Örülök, hogy ezekben a nehéz időkben is emelni tudjuk az alkalmazottak bérét, ezzel motiválva őket, és segítve a családjukat” – jelentette ki Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter. Mint hozzátette, már több mint két és fél éve a szemtanúja, hogy a „belügyminisztérium alkalmazottai megfelelő szervezés mellett képesek teljesíteni, működik a rendszer, ha mindenki intenzíven dolgozik, nem csak az állomány egy része, legyen szó az állam- és közigazgatásról, a rendőrökről, a tűzoltókról vagy a hegyi mentőszolgálatról”.

Mikulec hozzátette, hogy a belügyi alkalmazottak „szó szerint egy szusszanásnyi levegővétel nélkül” végigdolgozták a járványt, majd az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt meg kellett birkózniuk a menekültáradattal is.


(TASR)