Azok a személyek is részt vehetnek a pápalátogatás eseményein, akik nincsenek beoltva

2021. szeptember 4. - 18:15 | Belföld

Ferenc pápa eperjesi, kassai és šaštíni látogatása során nyilvános rendezvények végre elérhetők lesznek ún. OTP-protokollban (oltottak, teszteltek és a COVID-19 betegség leküzdése után).

Azok a személyek  is részt vehetnek a pápalátogatás eseményein, akik nincsenek beoltva
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az oltatlan látogatóknak regisztrálniuk kell az OTP-rendszerben, amelyet szeptember 6 -án, hétfőn indítanak el a navstevapapeza.sk weboldalon. Erről a Szlovákiai Püspöki Konferencia (KBS) sajtóirodája tájékoztatta a nyilvánosságot.

A Szlovákiai Püspöki Konferencia arra figyelmezteti az érdeklődőket, hogy ne regisztráljanak be abba a mér létező rendszerbe, amit a teljesen beoltottak számára hoztak létre, inkább várják ki a szeptember 6-án kezdődő OTP-regisztráció elindulását.

Jelezték azt is, hogy az OTP-szektorba való belépés előtt fel kell mutatni a látogatóknak a belépőjegyet, a személyazonossági igazolványt, negatív tesztet, vagy egy igazolást arról, hogy az illető már átesett a koronavírus-fertőzésen az elmúlt 180 napban.

Ferenc pápa szeptember 12. és 15. közott tesz látogatást Szlovákiában. Pozsonyon kívül ellátogat Eperjesre (Prešov), Kassára és Šaštínba is.

TASR/para

Címkék: pápalátogatás