Azok szólítják fel lemondásra Šeligát, akik közé egykor tartozott

2022. május 27. - 08:29 | Belföld

A Tisztességes Szlovákiáért (Za slušné Slovensko) mozgalom besztercebányai szervezetének tagjai és a Mi Városunkban Nem (Nie v našom meste) civil szervezet felszólította Juraj Šeligát, a Za ľudí alelnökét, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, mert együtt szavazott az ellenzéki ĽSNS képviselőivel a családtámogatási törvénycsomag parlamenti elfogadásakor. Šeliga nem akar távozni.

Azok szólítják fel lemondásra Šeligát, akik közé egykor tartozott
Juraj Šeliga (Fotó: TASR)

A civil aktivisták szerint Šeliga elárult mindent, amiért egykor közösen tüntettek a tereken.

„Együtt szavazott Marek Kotlebával, Stanislav Mizíkkel, Peter Krupával és más fasisztákkal, egy értelmetlen törvényre, amelynek elfogadtatásakor a pénzügyminiszter teljesen megkerülte a szabályos törvényalkotási folyamatot” – üzenték nyílt levelükben Šeligának, emellett magukat az intézkedéseket is bírálták.

Šeliga nem lát okot a távozására, szerinte a törvényt ellenzéki szavazatok nélkül is elfogadta volna a parlament. „Ha ellene szavaztam volna, és Mazurek szintén ellene szavaz, akkor e szerint a logika szerint alighanem szintén le kellene mondanom a mandátumomról” – reagált a közösségi hálón Šeliga. A családok támogatására elfogadott törvényt szükségesnek nevezte.

(TASR)