Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Azonnali megoldást sürget a magisztrátus az erőszakos támadások miatt

Az utóbbi napokban megszaporodtak az erőszakos támadások Pozsony központjában, a helyzetre azonnali megoldást kell találni – közölte a TASR hírügynökséggel a fővárosi magisztrátus.

A főváros vezetése a május 31-én, pénteken a Széplak utcán (Obchodná ulica) történt incidensre reagált így, amikor egy késsel fenyegetőző férfira rálőttek a rendőrök, a másik eset pedig szombaton történt, amikor egy 28 éves férfi rátámadott egy 22 éves siket fiatalemberre.

„A Széplak utcában régóta sok a probléma, a megoldást közösen keresi a főváros vezetése és a városi rendőrség. Azon dolgozunk, hogy mielőbb kialakíthassunk az utcában egy városi rendőrőrsöt – közölte a TASR hírügynökséggel Peter Bubla, a főváros szóvivője.

A város a Széplak utcában és a környéken lakók, valamint az ott működő boltok és vendéglők működtetőinek segítségét kérte, és az állami rendőrséggel együttműködve keresi a megoldást. Néhány konkrét intézkedést már ezen a héten bevezetnek.

Az elmúlt napokban két erőszakos incidens is történt a Széplak utcán és környékén. Május 31-én a rendőrök rálőttek az utcában egy késsel fenyegetőző férfira. Az incidens a Štefanovič utcában, a pénzügyminisztérium előtt kezdődött. A támadó erőszakkal be akart menni az épületbe, és megszúrt egy ott dolgozó pénzügyőrt. Szombaton reggel a Hurban téren egy 28 éves férfi megtámadott egy 22 éves siket fiatalembert, a sértett agyvérzést kapott a támadás következtében.

A Széplak utcai lakosok sokat panaszkodnak a nem megfelelő közbiztonság miatt. Régóta rossz a helyzet, az eddigi legsúlyosabb eset 2018 májusának végén történt, amikor megtámadtak és megvertek egy fülöp-szigeteki állampolgárt, miután két nő segítségére sietett, akiket zaklattak. Henry Acorda később belehalt sérüléseibe. A támadó az akkor 28 éves dunaszerdahelyi járásbeli Juraj Hossu volt. Hat év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, az ügyészség fellebbezett.


TASR