Ázsia Kupa - Katar először diadalmaskodott

2019. február 1. - 17:23 | Sport

Katar labdarúgó-válogatottja története során először nyerte meg az Ázsia Kupát: az Egyesült Arab Emírségekben rendezett torna pénteki fináléjában a japánokat múlta felül 3-1-re.

Ázsia Kupa - Katar először diadalmaskodott
Fotó: TASR

A következő, 2022-es világbajnokság rendezőjének csapata már a 12. percben vezetéshez jutott a szudáni születésű Ali Almoez találatával. A 22 éves támadó kilencedik góljával egyúttal rekordot döntött, ugyanis mostanáig egyetlen tornán az iráni Ali Daei számított a legeredményesebbnek, aki 1996-ban nyolcszor talált az ellenfelek kapujába. A katariak a szünetig megduplázták az előnyüket.

A folytatásban Japán a 69. percben szépített, s ez volt az első gól, melyet Katar a tornán kapott. A spanyol Felix Sanchez Bas csapatának végső győzelme viszont így sem forgott veszélyben, mivel a hajrában büntetőből beállította a 3-1-es végeredményt.

A katari válogatott úgy aratta története legnagyobb sikerét, hogy 19-1-es gólkülönbséggel és százszázalékosan zárta a kontinensviadalt. A négy aranyérmével rekorder Japán első fináléját vesztette el az Ázsia Kupa történetében.

A következő, 2023-as viadalt Kínában vagy a Koreai Köztársaságban rendezik.

Ázsia Kupa, döntő:
Katar-Japán 3-1 (2-0)

MTI

Címkék: Ázsia Kupa, Katar, Japán