Azt állította, hogy elrabolták, közben milliós csalásokat hajtott végre a hivatalnok

2023. január 24. - 08:31 | Régió

Azt állította, hogy elrabolták, később kiderült, hogy hatalmas összegeket lopott el az ügyfeleitől.

Azt állította, hogy elrabolták, közben milliós csalásokat hajtott végre a hivatalnok
Fotó: Pixabay/illusztráció

A rendőrség szerint egy kassai közjegyző milliókat csalt ki az ügyfeleitől, most pedig újabb hűtlen kezelésekre derült fény - írja a TVnoviny.sk.

A csalásokra még az előző évben került sor. A közjegyző pár napra eltűnt, majd azzal a történettel állt elő, hogy elrabolták őt. Állítása szerint meg is fenyegették, hogy ha nem ad át négymillió eurót, a családjának bántódása esik.

A hivatalnok meséjét sokan el is hitték, több ügyfele is megsajnálta őt, miközben észre sem vették, hogy a letétbe helyezett pénzeik szépen lassan eltűnnek. A férfi ezután az olyan klienseit is meglopta, akik az elhunyt családtagjaik után jelentős pénzeket örököltek volna. A teljes összeg, amit a közjegyző zsebre vágott, jelenleg 2 millió 700 ezer euró felett jár, ám minden bizonnyal ettől jóval magasabb lesz a végösszeg. A rendőrség szerint a csaló főleg az adósságai törlesztésére és a fogadóirodák számláinak felhizlaltatására verte el a lopott pénzt.

Az ügyészség szerint a férfi 11 ügyfelét verte át, a TVnoviny.sk szerint hamarosan ehhez újabb két személy is csatlakozik majd, elmondásuk szerint őket 400 ezer euróval verték át.

Hűtlen kezelés vádjával az ügy már a bíróságon van, ám eddig az összes tárgyalási napot el kellett halasztani, ugyanis a vádlott ezidáig egyszer sem jelent meg.


(TVnoviny.sk)