Azt mondta a szerdahelyi tolvaj, hogy a lopott pénzt szétosztotta a szegények között

2020. november 25. - 14:12 | Régió

Pár órával a bűntett elkövetése után elfogták a rendőrök azt a tettest, aki múlt hét pénteken egy kézitáskát lopott el egy parkoló autóból.

Azt mondta a szerdahelyi tolvaj, hogy a lopott pénzt szétosztotta a szegények között
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (rendőrségi felvételek)

Korábban szerkesztőségünk is hírt adott arról, hogy ismeretlen elkövetők sorra törik fel az autókat Dunaszerdahelyen. Múlt hét pénteken a rendőröknek sikerült elfogniuk egy tolvajt, aki beismert egy ilyen bűntettet.

A 24 éves visszaeső bűnöző múlt pénteken egy kővel törte be egy Škoda Octavia típusú gépkocsi ablakát Dunaszerdahelyen, és az autó anyósülésről egy kézitáskát tulajdonított el. A táskában 160 eurónyi készpénz, iratok és személyes tárgyak voltak, a 22 éves sértett nőnek a tolvaj legalább 170 eurós anyagi kárt okozott.

Az elkövető a pénzt megtartotta, és az általa feleslegesnek vélt dolgokat a dunaszerdahelyi vasútállomás közelében lévő erdőcskében dobálta szét.

A rendőrök egy olyan férfit gyanúsítottak a lopás elkövetésével, akit a múltban már elítélt a bíróság hasonló bűncselekmény miatt. Ráadásul a szóban forgó gyanúsított csak nemrég szabadult a börtönből. A 24 éves férfit órákon belül felkutatták, és gyanújuk beigazolódott: a fiatalember beismerte tettét, és megmutatta azt is, hol dobálta szét a táska tartalmát.

A 160 euróból addigra 50 eurója maradt, amit szintén átadott a rendőröknek. Kihallgatása közben vicces kedvében lehetett, mert amikor megkérdezték tőle, mire költötte a pénzt, azt felelte, hogy szétosztotta a szegények között.

A megtalált dolgokat a rendőrség visszaszolgáltatta jogos tulajdonosának.

Az illetékes vizsgálótiszt lopás miatt indított büntetőeljárást a tolvaj ellen, akit a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt vizsgálati fogságba helyezett. Mivel a bűncselekményt veszélyhelyzet idején követte el, 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A rendőrség arra kéri az autótulajdonosokat, hogy ne hagyjanak a parkoló kocsikban semmilyen értéket!

(parameter)