Azt sem tudták, hogy fertőzöttek – egy galántai járásbeli vállalatban terjedt el a koronavírus

2020. augusztus 12. - 11:50 | Régió

Az elmúlt nap folyamán 21 új koronavírus-fertőzéses esetet igazoltak a Galántai járásban, az összes fertőzött személy egyetlen vállalatban dolgozik – számolt be róla a Tv Noviny.

Azt sem tudták, hogy fertőzöttek – egy galántai járásbeli vállalatban terjedt el a koronavírus
Fotó: TASR/AP

Iveta Šuleková regionális higiénikus tájékoztatása szerint egy vállalat úgy döntött, hogy nagyobb számban koronavírustesztet végeztet el az alkalmazottain – így derült fény a számos pozitív esetre.

A szakértő szerint a cég jelenleg is üzemel, de a járásban már tervezik a biztonsági intézkedések fokozatos bevezetését. Továbbá ellenőrzik azokat a személyeket is, akikkel a fertőzöttek kapcsolatba kerültek, a pozitív esetek száma így várhatóan nőni fog a járásban.

A DenníkN információi szerint a közegészségügyi hivatal azokat a munkásszállókat is ellenőrzi, amelyekben a vállalat alkalmazottai laknak.

Update:

A TV Markíza információi szerint a Fekollini vállalatról van szó, amely szendvicsek és bagettek készítésével és forgalmazásával foglalkozik. A cég országszerte forgalmazza a termékeit, de Ausztriában is kaphatók.

A portál legfrissebb információi szerint már 25 személynél igazoltak fertőzést, de még nem sikerült az összes alkalmazotton elvégezni a koronavírustesztet.


(tvnoviny.sk)